На концерт с произведения на световната музикална класика - Фантомът на операта, Цар Лъв, Брилянтин, както и

...
На концерт с произведения на световната музикална класика - Фантомът на операта, Цар Лъв, Брилянтин, както и
Коментари Харесай

Изискан концерт на кулминацията за честванията по повод 70 години УХТ

На концерт с творби на световната музикална класика - „ Фантомът на операта ”, „ Цар Лъв ”, „ Брилянтин ”, както и авторски песни на великолепните Еделина Кънева и Орлин Павлов, се любуваха преподавателите, студентите и гостите на Университета по хранителни технологии на тържеството по случай неговата 70-та годишнина. На финала модераторът д-рКирил Калев в дует с Орлин Павлов извършиха „ My way “на Франк Синатра като специална изненада за ректора проф. Пламен Моллов. 

Кулминацията на честванията, които се осъществяват под мотото „ Доказани в традициите, иноватори в бъдещето! “, беше в Гранд хотел „ Пловдив “ снощи. Сред гостите на тържеството бяха дипломати, почетни консули, ректори, представители на бизнеса и на браншови организации. Получени бяха голям брой приветствени адреси. 

Преди да прочете поздравителния адрес на държавния глава Румен Радев, съветникът по обучение, просвета и нововъведения Валентина Танева връчи на ректора почетен плакет „ Св. Св. Кирил и Методий “ на президента на Република България за реализирани триумфи и важен принос в питателните технологии, както и за ролята на УХТ в обучението и квалификацията на генерации високо готови експерти. 

В приветствения адрес Радев съобщи, че още от основаването си университетът с упоритост и неизменност построява неповторимия си за Балканския район научен профил. С атрактивните си специалности притегля доста младежи от страната и чужбина, а това го прави основен сътрудник на бизнеса.

Приветствия направиха зам.-министърът на стопанската система и промишлеността Димитър Данчев, проф. Мариела Модевазам.-министър на туризма, областният шеф Ангел Стоев, Стефан Делайе, ръководител на Френско-българската индустриална камара, проф. Божидар Хаджиев, член на УС на БТПП, Добри Митрев ръководител на БСК, председателят на Студентския съвет в УХТ Любомир Стефанов и Даниел Парушев, председател на НПСС. 

Почетният професор на УХТ и президент за България на Европейската лига за икономическо развиване Бранимир Ботев напомни: „ С доста упоритост успяхте да постигнете нещо, което до този миг България не беше правила - получихте признание в областта на науката и образованието. Трябва да бъдем горди, че капацитетът на УХТ беше оценен, благодарение на вашите и на усилията на проф. Моллов. “ Той призова младите, на които следва да продължат започнатото, да имат вяра в себе си, защото у тях е силата.

„ Дълбоко имам вяра в бъдещето на нашия университет, освен поради професионализма, а най-много поради силната отдаденост и съгласуваност на преподавателите и чиновниците към нашата Алма Матер Алименторум, съобщи ректорът в словото си. - 70-та ни годишнина е мотив за горделивост, за мъдрост, както и за безконечния въпрос за смисъла на живота. Когато се обръщам обратно в годините, несъмнено, че виждам и оценявам триумфите. Но бих желал особено на нашите девойки и момчета студенти да кажа, че компликациите и несполуките са значима и поучителна част от житейския път, по тази причина те не трябва да ви плашат, нито да ви стопират. “ След това цитира един от най-светлите мозъци на човечеството, Йохан Волфганг декор Гьоте: „ Да изкажеш мнение, е като да направиш ход с пешката в партия шах – може да изгубиш пешката, само че партията едвам стартира и може да бъде извоювана “ и се обърна към студентите: „ Никога не се опасявайте да изказвате свободно мнението си и имайте самочувствието да сбъдвате фантазиите си! “ 

Досега в УХТ са се дипломирали 26 580 студенти, от тях 1500 са чужденци. В момента се образоват 3509 студентиот 194 преподаватели. В УХТ са упълномощени 20 бакалавърски, 35 магистърски и 24 докторски стратегии.Пред дипломираните експерти са налице отлични вероятности за професионална реализация. Предприятията от хранителната промишленост и от туристическия сектор у нас се управляват съвсем напълно от ученици на УХТ. 

От 7 г. УХТ е неизменим лидер в направление „ Хранителни технологии, а за трета поредна година е включен в влиятелната интернационална ранглиста на университетите SCImago institutions ranking, където за 2023-а участват единствено 16 български университета, като УХТ е на първа позиция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР